account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Ieder jaar worden een duizelingwekkend aantal van 125 miljoen mobiele telefoons gedumpt op de stortplaats of liggen te verroesten in een stoffig laatje. Slechts 12,5% van de electronica wordt gerecycled. Bij Sony Mobile willen we zo eco-friendly als mogelijk zijn en het afgelopen jaar hebben we 1,5 miljoen telefoons van de stort gered door deze te recyclen.

Sony Mobile en recycling

Recycling is dus een zeer belangrijk onderwerp voor Sony Mobile. Van onze fabrieken tot het product design, veel van wat we doen wordt beslist vanuit een milieu-perspectief en we maken gebruik van verschillende initiatieven om ons te helpen dichterbij ons doel te komen: The Road to Zero, een wereldwijd milieuplan wat ernaar streeft om in 2050 geen milieu voetafdruk meer achter te laten.

Een van onze meest ambitieuze plannen voor duurzaamheid is Vive El Cambio, een recycling programma in Latijns Amerika. Het doel? Om de awareness te genereren voor recycling en het Verenigde Naties Sustainable Development Goals project. We spraken Melisa Biman, het brein achter dit project en Marketing Manager van Sony Mobile in Argentinië. Zij gaat de strijd aan met elektronisch afval in Latijns Amerika en Spanje.

 

Hoi Melisa, bedankt dat je met ons wilt praten. Kan je ons meer vertellen over Vive El Cambio?

Vive El Cambio is gecreëerd om milieueffecten te verminderen en klanten te betrekken bij het recyclingproces. We voeden mensen op over hun milieugedrag en laten zien hoe ze meer verantwoordelijk kunnen zijn bij het recyclen van oude apparaten. Zodra iemand een nieuwe mobiele telefoon koopt, wordt het oude apparaat vaak weggegooid of in een lade gedaan, voordat het uiteindelijk op een stortplaats komt, wat nadelig kan zijn voor het milieu. Vive El Cambio haalt deze oude apparaten op, haalt alle werkende onderdelen uit het apparaat voor hergebruik en zorgt voor een veilige verwijdering van alle andere materialen op een manier die ervoor zorgt dat ze niet op een stortplaats komen, waardoor het milieu wordt beschadigd.

Hoe kwam het project tot stand?

Ik ben het project zelf gestart en heb dit sindsdien in alle Latijns-Amerikaanse regio’s en ook in Spanje geïmplementeerd. Klanten kunnen oude handsets meenemen naar Sony-winkels, waar nu specifieke recyclingbakken voor ongewenste apparaten staan. Het idee is ook aantrekkelijk voor de consument; als je een oud apparaat in recyclet, krijg je een korting bij het kopen van een nieuwe.

Hoe verspreidt je het duurzaamheidsbericht?

We nemen deel aan lokale milieu-evenementen, waar we recyclingbakken, zonnepanelen en educatieve films en materialen hebben, waardoor we bewustzijn creëren van de problemen waarmee de planeet momenteel geconfronteerd wordt door afval en opwarming van de aarde. We leren ook mensen een aantal kleine dingen die ze kunnen doen in hun dagelijkse routines om de planeet schoner te houden.

We begrijpen dat je ook evenementen hebt die zich richten op kinderen, om hen te leren over het belang van recycling en duurzaamheid.

Ja, we hebben onlangs een evenement gehad in Panama, genaamd Fiesta De La Aripa. Het was een grootschalig evenement en geweldig om er onderdeel van te zijn. We hebben inspiratie opgedaan uit de laatste Sony Pictures Movie, The Smurfs. We kwamen erachter dat het gebruiken van populaire cartoonkarakters, een geweldige manier zijn om met kinderen te praten over recycling op een leuke, aantrekkelijke manier waar ze deel van uit willen maken.

Wat raad je mensen die niet in Latijns-Amerika wonen aan om te doen met hun oude telefoons?

Sony Mobile en Xperia ™ Care kunnen je ook buiten Latijns-Amerika helpen om je apparaat gemakkelijk te recyclen. Bekijk hiervoor de volgende site http://support.sonymobile.com/global-en/recycle/

 

Bedankt voor je tijd en uitleg Melisa!

Opmerkingen Opmerkingen weergeven