account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

De winter komt eraan, en ook de herfst staat voor de deur. Twee jaargetijden die schreeuwen om het maken van mooie foto’s met jouw Xperia! Maar niks is vervelender dan geen foto’s meer kunnen maken omdat je telefoon vol zit. Het is tijd voor een grote schoonmaak!

Hoe hou je jouw Xperia schoon en snel?

Onze Xperia smartphones zijn ervoor gemaakt om lang mee te gaan. Neem Qnovo Adaptive Charging, dat ervoor zorgt dat je batterij niet na 1 jaar lam is. Ook om de prestaties van jouw Xperia te waarborgen, hebben we een aantal handige foefjes ingebouwd. We nemen ze even door.

Smart Cleaner

Alle Xperia X-serie smartphones (Xperia XXperia X PerformanceXperia XAXperia XA UltraXperia XZXperia X CompactXperia XZs, Xperia XZ Premium, Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact) beschikken over Smart Cleaner – Slimme Wisser. Deze feature tackelt een van de belangrijkste vertragers van smartphones: ongebruikte apps die op de achtergrond nog wel aanwezig zijn en de RAM van je smartphone gebruiken.

Smart Cleaner staat automatisch aan uit de doos, maar je kan altijd checken of het aanstaat bij Instellingen > Geheugen en Opslag of, in een latere versie van Android bij Instellingen > Assistent.

Intern geheugen vrijmaken

Niets is vervelender dan een volgelopen telefoon door al die Whatsapp-foto’s en video’s waar je toch niets meer mee gaat doen. Fris daarom geregeld je interne geheugen op. Ga naar Instellingen > Geheugen en Opslag > Drie stipjes menu > Geavanceerd (of Instellingen > Opslagruimte in een nieuwere Android versie) en bekijk hoeveel capaciteit van je interne geheugen je al gebruikt hebt. Denk erover na om je gegevens te verplaatsen naar Google Drive (pre-loaded op Xperia) en daarna te verwijderen van je fysieke telefoon. Je kan ook je telefoon aansluiten op je PC of Mac en je bestanden overzetten op dat toestel.

De beste tip is echter om een SD-kaart toe te voegen als je interne geheugen vol zit. Niet alleen is dit simpelweg extra opslagruimte voor je foto’s en video’s, dit maakt het ook nog eens super makkelijk mocht je ooit wisselen van Xperia. Immers, je haalt je SD-kaart uit je oude telefoon, stopt hem in je nieuwe en als je foto’s en video’s zijn er weer bij.

Download de laatste updates

Updates zijn niet onbelangrijk. Sterker nog, ze zijn heel belangrijk. Google en Sony zijn continu bezig om de software te verbeteren voor jouw toestel, en daarom is het belangrijk om altijd software updates te installeren. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat je telefoon op den duur langzamer wordt.

Kijk uit met widgets en wallpapers

Widgets op je thuisscherm kunnen erg fijn werken, maar kunnen ook veel van je RAM-geheugen gebruiken. Als onderdeel van de grote schoonmaak willen we je vragen om eens kritisch naar de indeling van je thuisscherm te kijken. Heb je een widget die je toch eigenlijk niet zoveel gebruikt? Houd hem ingedrukt en sleep hem van je thuisscherm af. Ook live wallpapers kunnen op den duur je telefoon langzamer laten werken. En wat heb je nou liever? Een live wallpaper of een soepele telefoon?

Start je je telefoon wel eens opnieuw op?

Je Xperia slaat continu gegevens op zodat je niet steeds alles volledig opnieuw hoeft te laden. Dit wordt opgeslagen in je cache, en ook apps gebruiken veelvuldig een cache om data op te slaan. Soms kan dit echter doorslaan en zorgen voor een langzamere ervaring op je telefoon. De makkelijkste oplossing: even je telefoon opnieuw opstarten. Soms kan het leven zo simpel zijn.

Mocht onze grote schoonmaak toch niet geholpen hebben, ga dan naar ons Support Forum waar onze experts klaar zitten om je te helpen!

Opmerkingen Opmerkingen weergeven