account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

Het 4K HDR scherm van de Xperia XZ Premium mag dan de show hebben gestolen als het gaat om de specs, onze audio engineers hebben zeker ook niet stilgezeten als het gaat om geluid. Sony’s lange geschiedenis als het gaat om audio gaf ons de mogelijkheid om jarenlange audio know-how in de XZ Premium, XZ1 en XZ1 Compact te stoppen. Dat geeft je niet alleen de beste muziekervaring tot nu toe als het gaat om Hi-Res Audio (lees ook: wat is Hi-Res Audio?), het brengt je ook Sony’s eigen S-Force Front Surround.

S-Force Front Surround

S-Force Front Surrond geeft je de geweldige ervaring van surrond sound door middel van de twee voorste stereo speakers. Dit houdt in dat je zonder hulpmiddelen zoals externe speakers kan genieten van een ruimte gevuld met muziek via jouw stereo speakers. Zeker als je kijkt naar de Xperia XZ1 en XZ1 Compact, waar de stereo speakers in volume met 40% zijn toegenomen.

Om meer te weten te komen over wat S-Force Front Surround precies is, hoe het gemaakt wordt en hoe we het continu door ontwikkelen spraken we met Yuki Ikeda, Hardware Acoustic Engineer in Sony HQ in Tokyo, Japan.

Yuki Ikeda – De S-Force is strong

Kan je ons uitleggen wat S-Force Front Surround precies is?

Surround geluid vereist dat meerdere luidsprekers het gewenste geluidsveld reproduceren. De S-Force Front Surround-technologie bootst dit geluidsveld na met slechts een paar front speakers.

Waarom is het belangrijk S-Force Front Surround op je telefoon te hebben?

Content is aangenamer met surround geluid en steeds meer mensen gebruiken hun telefoons om tv-programma’s en films te kijken. Met de toenemende manieren waarop mensen toegang hebben tot content zoals Amazon en Netflix, is het des te belangrijker dat het geluid uit je telefoon ook goed is. Het is belangrijk om onze consumenten de beste ervaring te bieden en optimaal te laten genieten van wat ze kijken.

Is het omdat mensen dus meer entertainment kijken op hun telefoon?

Ja, de schaal waarop mensen content kijken is flink toegenomen en de kwaliteit van deze content ook. Dan kan de hardware niet achter blijven.

Hoe gaat het om het testen in zijn werk?

We hebben geavanceerde akoestische ingenieurs gebruikt om de technologie goed af te stemmen en de geluidskwaliteit te controleren, omdat het effect van virtueel surroundgeluid niet gemakkelijk meetbaar is.

Wat zijn de uitdagingen van het leveren van kwaliteitsluidsprekers in zo’n kleine omgeving?

Het stereo-geluid van een smartphone is moeilijk te handhaven, omdat de ontwerpbeperkingen betekenen dat de binnenste structuur van de twee luidsprekers vaak niet identiek is. We maken eerst de mechanische ontwerpen en maken de akoestiek zo hoog mogelijk door middel van computersimulatie voordat we de signaalverwerking verfijnen om de luidsprekers nog evenwichtiger te maken.

Kan je het virtuele geluidsonderzoek uitleggen en hoe dit heeft geholpen in de ontwikkeling?

Sony Research & Development behandelt het onderzoek van de kerntechnologie, zodat een nauwe samenwerking met hen altijd helpt om het potentieel van het apparaat te maximaliseren.

Waar werk je nu aan?

Ik werk aan een nieuw project 🙂. Ik kan niet wachten het in de toekomst te onthullen.

Klinkt dat goed? Ontdek dan de beste smartphone voor audio.

Opmerkingen Opmerkingen weergeven