account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube

In Japan hebben we de tweede versie van onze robot-hond aibo aangekondigd, met dezelfde naam als zijn voorganger. De nieuwe aibo is in staat door Artifical Intelligence te leren van zijn omgeving, kan expressies tonen via zijn OLED-ogen en beweegt zich uit zichzelf voort. De nieuwe aibo wordt alleen in Japan gelanceerd en is vanaf januari 2018 aldaar beschikbaar.

Onze nieuwe trouwe viervoeter is onze meest innovatieve robot tot nu toe. Laten we aibo eens beter leren kennen. Apport!

Iedere aibo is uniek

Met aibo kan je net als een normale hond communiceren. aibo is gemaakt om nieuwsgierig te zijn en door de combinatie tussen ervaringen die onze viervoeter opdoet en het leren van zijn omgeving wordt iedere aibo een uniek exemplaar. Naarmate je langer met aibo omgaat, hoe beter hij je zal begrijpen. We hebben aibo zelfs uitgerust met emoties en verlangens die invloed hebben op zijn gedrag – het is eigenlijk net een echte hond. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Zien is geloven

aibo gebruikt zijn ogen – dit zijn in werkelijkheid camera’s – om waar te nemen wat er om hem heen gebeurt. De camera’s herkennen obstakels, mensen en meer, en reageert daar op. De ogen zijn gemaakt van OLED-panelen en de camera’s bestaan uit een front-camera en een SLAM camera (Simultaneous localization and mapping).

Luisteren

Onze nieuwste blaffer is minstens net zo goed in luisteren als in blaffen. aibo heeft stem-herkenning om direct te weten wie er tegen hem praat, en stemt dit dan af met hoe hij hier op reageert. Maar dat is niet alles, hij herkent ook waar het geluid vandaan komt en beweegt zijn hooft in de richting van iemands stem.

Voelen

aibo roze

aibo stelt het zeer op prijs om aangeraakt te worden, net als een echte hond. Hij houdt er net zoveel van om over zijn bol geaaid te worden of over zijn rug. Waar aibo echter niet zo van houdt, is hoogtes en krappe plekken. Aan de andere kant vindt onze vriend alles wat roze is leuk. Daarom hebben alle speeltjes van aibo ook een roze kleur!

 

aibo naar Nederland?

Naast alle zintuigen die in aibo zitten, vertellen we je graag nog veel meer over het design en de groei die aibo door kan maken. Dit vind je, net als de volledige specificaties van aibo, op de speciale aibo-website!

Zoals we in het begin van dit artikel al aangaven komt aibo helaas niet naar Nederland en blijft hij voorlopig trouw aan zijn Japanse baasjes. Als aibo toch de grote oversteek maakt naar Europa, laten we het je natuurlijk direct weten!

 

 

 

Opmerkingen Opmerkingen weergeven